RÓLUNK

 

Magyarország nagyon szép területén élünk, hegyek ölelésében, Budakalász kis városában, Budapesttől kb. 5km-re.

Kis családunk 2000 nyarán költözött erre a szép vidékre. Gyönyörű nagy kertbe, már csak egy szép, házőrző, gyerekszerető kutya hiányzott, az akkor még két kisgyermekünk mellé. Nagyon gondolkodtunk, vajon van-e olyan kutya, aki szereti, bírja a gyerekeket, nem nyáladzik, de termetével az arra járó fura egyéneket távol tartja otthonunktól. Mivel, mi gyermekként kutya társaságába nőttünk fel, tudtuk mit akarunk. Sok újságot, könyvet elolvastunk.

Az egyik rokonunk külföldről küldött egy kutya magazint, amiben épp egy hatalmas kutyáról cikket írtak, ez volt a Leonberger. Rögtön megtetszett mind külső, mind belső tulajdonsága és tudtuk, hogy nekünk ilyen fajta kell! Persze, abban az időben számunkra még nem volt ismeretes és mindennapos a kutya kiállítás fogalma. Utánanéztünk és találtunk egy kiállítás hirdetést. Az egész család egy szép kirándulásként élte meg a napot.


Mikor megláttuk élőben a hatalmas termetű kutyát, megijedtünk, de miután megengedte a tulajdonos, hogy megsimogassuk, beleszerettünk! Így, ez évben késő nyáron elhoztunk az egyik ismert tenyészetből egy kis szukát, Szuzyt. Minden utasítást betartottunk, így a növekedés is probléma mentesen zajlott. Gondoltuk, hogy szegény kutya egyedül van amíg dolgozunk, így a családunk elhatározta, hogy 2001 évben beszerzünk még egy kutyát, egy fiút, Ő lett az Alfi. Ez a két kutya kiállításokon részt vett (gyönyörű eredményekkel zárták minden évüket), le lett tenyész szemlézve, majd akkor mégnem volt fontos, de megcsináltattuk a teljeskörű dyszpláza szűrést is. Végül 2002-ben megkértük a MEOE-n keresztül az FCI-től a megálmodott kennel nevet, amit rögtön meg is kaptunk: 

"LÖWE VON BLUMENGARTEN"

ami azt jelenti, hogy

"VIRÁGOSKERTI OROSZLÁN" !


A két kutyánk lett a mi kennelünk alapítója.

2002 óta rengeteg hazai és külföldi kiállításon részt vettünk és az első almunk is ebben az évben született. Azóta a kennelünkben rengeteg kiskutya látott napvilágot és ezt meg lehet tekinteni a :

www.leonberger-database.domuscoronaleonbergers.com.


Ezek közül a kiskutyákból rengeteg fiatal és felnőtt champion, de van köztük, Hungária Derby győztes, fiatal Klub győztes, felnőtt Klub győztes,  Grand Prix győztes, Közép-Kelet Európa győztes, fiatal Európa győztes. A mi büszkeségeinket megtekintheti a champion menü pont alatt. Amire még büszkék vagyunk, hogy a világon majdnem minden kontinensen van már kutyánk, akiket vagy kedvtelésből, családi kedvencként, vagy tenyésztési céllal  tartanak. A világ minden pontjáról küldik a fényképeket, eredményeket, így lehetőségünk van követni az életüket.


Tenyésztésünkkel elértük az idei évben az

ARANYKOSZORÚS MESTERTENYÉSZTŐI

címet, aminek nagyon örülünk és köszönettel tartozunk minden kutyás barátunknak, akik időt nem kímélve eljöttek a kiállításokra és győztes címeikkel hozzásegítettek ehhez a díjhoz!

KÖSZÖNJÜK!